روایت زنان یزیدی از برده داری جنسی داعش

Views 20

همزمان با پیشروی عملیات آزاد سازی موصل، روز به روز بر تعداد دختران و زنانی که موفق به فرار از اسارت داعش می شوند افزوده می شود.

مرکز توانبخشی بانوان دهوک، واقع در اقلیم کردستان عراق، از حدود ۲ سال پیش به همت صندوق جمعیت سازمان ملل و دولت محلی دهوک با هدف ارائه خدمات پزشکی و روانپزشکی به این زنان و دختران، تاسیس شده است.

دکتر إنعام نوزت، متخصص زنان این مرکز با اشاره به مشکلات حرفه ای خود می گوید : «مشکل است. خیلی سخت است فراتر از توانایی های من است. دو سال است که روی این موارد کار می کنم. همه تحلیل رفته اند. وضعیت هیچ موردی از دیگری بهتر نیست. مراجعه کننده بعدی از قبلی غمگین تر است. اینجا کودکان ۹ ساله ای می بینید که قربانی تجاوز شده اند. انسانهایی که بصورتی کاملا وحشیانه و تحقیرآمیز با آنها رفتار شده است.»

تنها در سال جاری میلادی نزدیک ۸۰۰ زن تحت حمایت های این مرکز قرار گرفته اند. قربانیان، عمدتا از یزیدی های عراق، در شرایطی کاملا غیرانسانی و وحشیانه از سوی نیروهای داعش مورد سوء استفاده جنسی قرار گرفته اند و برای بازگشت به زندگی عادی نیازمند حمایتند.

یکی از قربانیان یزیدی می گوید: «اتفاقاتی که برای ما افتاده به تنهایی خودشان گویای همه چیز هستند. ما برده بودیم. خود من را به ۵ مرد مختلف فروخته بودند. من فقط بدنبال راه فرار بودم. ۳ مرتبه سعی کردم خودکشی کنم تا دست آنها از بدن من کوتاه شود...دلیل مراجعه من به پزشک، خشمی است که مرا رها نمی کند. قادر به کنترل آن نیستیم حتی در برابر دختر کوچکم.»

شهادتی دردناک از تجربه یک بردگی جنسی غیراختیاری، اینکه داعش چگونه برای جذب نیروهای بیشتر، به نام «دین» این جنایت شنیع را از ارکان اصلی «خلافت» خودخوانده اعلام کرده بود.

بنا بر شهادت زنان و دخترانی که این کابوس را تجربه کرده اند، تنها زنان حامله یا یائسه از تجاوز و آزار جنسی نیروهای داعش در امان بوده اند.

راماناثان بالاکریشنان، نماینده صندوق جمعیت سازمان ملل متحد در عراق، بر لزوم حمایت های روحی و روانی از این قربانیان تاکید دارد. او می گوید: «کل دنیا نسبت به رنج ها و مصائبی که زنان و دختران از دست داعش کشیده اند، آگاهی دارند. با این حال، فقط شرح حال و ماجرای اسارت این افراد است که خبرساز می شود در حالیکه کارهای بسیار زیادی باید انجام شود تا روند بازگشت نجات یافته ها به زندگی عادی تضمین شود.»

برده داری جنسی در ۳ اوت ۲۰۱۴ توسط خلافت خود خوانده داعش رسمی شد و با اینکه دهها زن و دختر تاکنون موفق به فرار از چنگال داعش شده اند، تخمین زده می شود کماکان چیزی در حدود ۳۰۰۰ زن و دختر همچنان در اسارت باشند.

Share This Video


Download

  
Report form
RELATED VIDEOS