Piyano ile 3 bölümden oluşan Diabelli Sonatini çaldı.
Andantino cantabile Scherzo Allegro Rondo–Allegretto Sonatin
Avusturyalı besteci ve yayıncı Anton Diabelli Haydn ile arkadaş olmuş, Beethoven ve Schubert’in eserlerini yayınlamıştır. Bazı oda müziği eserleri, serenad adı altında gitar-flüt,viyola için Op.36 ve Op.105 Trio’lar, flüt-gitar için Büyük Serenad Op.67 ve Serenade Sentimentale Op.99, gitar-piyano için Op.71 Sonat ve Grande sonate Brillante Op.102, yine gitar-piyano için marş ve rondolar, Rossini’nin teması üzerine gitar için varyasyonlar Op.104 gibi eserler yazmıştır. Diabelli’nin solo gitar için Op.29 altında topladığı Do Majör, La Majör, Fa Majör tonlarda üç tane sonatı da vardır. İngiliz gitarist Julian Bream bu küçük sonatların ikisini bir araya getirerek dört bölümlü La Majör Sonat’ta birleştirmiştir. No.3 Fa Majör Sonat ise a
Klavsen : Yeni aletin mekanizması epinet'in aynıdır . Yalnız her nota için üçer tel titreşmektedir. Her üç telin ikisi aynı ses üzerine, üçüncüsü ise bir oktav pes olarak düzenlenirdi. Tuşa basınca tellerin üçü birden mızraplanarak oldukça kuvvetli ve dolgun bir ses çıkarırdı. Hafif ses elde etmek için bir mekanizma kolu kullanılırdı. Bu kol çekildiği zaman tuşlara bağlı olan mızraplar yalnızca iki tele değiyordu. Fakat aleti çalarken her iki elde meşgul olacağı için bu mekanizma kolunu kullanmak zordu. Bu güçlüğü önlemek üzere iki klavyeli-klavsen icad edildi. İki klavyeli klavsende üst klavyenin her tuşu iki teli, alt klavyenin tuşları ise üç teli birden mızraplıyordu .
Klavsen, XVII. Yüzyıl sonlarına kadar rağbet gördü ve orkestralarda yer almaya başladı. Epinet o tarihlerde yavaş yavaş ortadan kayboldu. Nihayet klavsen de bir yüzyıl yaşadıktan sonra, yerini daha olgunlaşmış bir alet olan piyanoya bırakacaktır.