Şarkıları Kuyruklu Piyano Tuşları Sesleri ile Hiç Dinlediniz mi?.
Piyanist , " Mümkün mü Unutmak Güzelim Neydi O Akşam " Şarkısını Kuyruklu Piyano çaldı.
Usta Solist ; Ragıp YANİÇUN Sesi İle Ona Vokal yaptı.
Türk Sanat Müziği Solo Vokal Piyano Serisi: 7
Çok sevilen Şarkılarımızı Piyano ile Dinleyince Ümit ederim hoşunuza Gider.
Yorumlarınızı ve Eleştirilerinizi bekliyorum.
Mümkün mü unutmak güzelim neydi o akşam
Hülya gibi rüya gibi bir şeydi o akşam
İçtik kanarak bir ezeli meydi o akşam
Hülya gibi rüya gibi bir şeydi o akşam
Beste: Râkım Elkutlu
Güfte: Rifat Ahmet Moralı
Makam: Nihâvend
Usûl: Aksak - Semâî
Seslendiren: Perihan Altındağ Sözeri
40 Mümkün mü Unutmak Güzelim Neydi O Akşam Güzel Solo Piyano Vokal Solist Misafir Sanatçı Müzisyen Piyanist şarkı Söyle Türk Sanat Müziği Şarkıları Solistler Nesrin Sipahi
Mümkün mü unutmak güzelim neydi o akşam
Repertuar No: Eserin İlk Dizesi: Mümkün mü unutmak güzelim neydi o akşam
Söz Yazarı: Rifat Ahmet Moralı
Makam: Nihâvend
Form: Şarkı
Usul: Aksak-Semâî
Bestekar: Râkım Elkutlu
Notayı Gönderen: EKREM ZAMAN
NOTALAR: Nota Kendi ifadesine göre yirmi dört yaşında iken, mevlevihânenin şeyhi Nuri Efendi ile İstanbul'a gelerek Ahmed Irsoy ile tanıştırıldı. Bir âyin sırasında ısrar üzerine Nâ't-ı Mevlânâ'yı okudu, orada bulunan üstadlarca çok takdir edildi. Tanıyan ve dinleyenlerin anlattığına göre gür ve dik vasıflı bir sesi vardı. Temiz ve etkili bir uslûbla okurdu. Bu özelliği nedeni ile mûsikî çevrelerinde sevilen ve aranan bir hanende olmuştu. İyi usûl bilmesine rağmen nota öğrenmedi. Biraz Ney üfleyen sanatkâr Mevlevilik ve Rifâilik tarikatlerine mensuptu. 1947 yılında İstanbul'da jübilesi yapılmıştı.
Dayısı Nureddin Efendi'nin teşviki ile yirmi yaşında bestekârlığa başladı. İlk eseri, sözleri Abdülhak Hamid'e ait olan "Hayran-ı cemal olmağa cidden emelim var" güfteli Dügâh makamındaki şarkısıdır. Bu eserini ortaya çıkartmaktan çekinerek gizlice arkadaşlarına meşk etmişti. Bir rastlantı sonucu eserini işiten amcası bir mûsikî toplantısında:"Aman efendiler!Dün akşam bir evde çok güzel bir şarkı duydum. Hiç bilmediğim bir şarkı. Acaba sizde var mı ?"deyince , orada bulunanlardan biri yeğeninin eseri olduğunu söyledi, bunun üzerine bilenler eseri okudular ve çok beğenildi. Bu olaydan sonra kendisi ile Santo Şikari ciddi olarak uğraşmıştır.
Çok hızlı beste yaptığını ve şiir seçmekte çok titiz olduğunu, en çok Nahit Hilmi Bey, Orhan Rahmi Gökçe ile yeğeni Adviye Hanım'ın şiirlerini seçtiğini öğrencisi Hüseyin Mayadağ'ın anılarından öğreniyoruz. Yine aynı anılarda Karcığar, Hicazkâr, Kürdili Hicazkâr, Hicaz, Hüzzam, Nihavend, Rast makamlarını çok sevdiği belirtiliyor. Her zaman yakınlarına bestekâr olarak İsmail Dede'yi rehber aldığını, büyük bestekâr olabilmek için her formda eser vermenin gerektiğini söylermiş. Melodik seyir ve beste karakteri bakımından eserlerinin Hacı Ârif Bey, Rifat Bey, Tanburî Ali Efendi'ye benzetebilmeye çalışırmış.
Ana Sayfa Music Makamı