AKP'li Binali Yıldırım, yurt dışına gitmek isteyen gençlere 'tavsiye' verdi. Yıldırım, yurt dışı deneyimi olduğunu belirterek, "Birçok gencimiz yurt dışında gidip yerleşmek istiyormuş. Ancak davulun sesi uzaktan hoş gelir" dedi.
AKP Genel Başkenvekili Binali Yıldırım, AKP'li Ümraniye Belediyesi'nin düzenlediği gençlik buluşmasına katılarak anılarını paylaştı.
Ekonomik kriz altında her geçen gün ezilirken ulaşım için para bulmakta zorlanan gençliğe İstanbul'un güzelliğini anlatan Binali Yıldırım, üniversitede okumak için kente geldiğinde o günün şartlarında bu yolculuğun 3 gün sürdüğünü anlattı. Yıldırım, "İstanbul açık hava müzesi gibi bir şehir, dünyada içinden deniz geçen başka şehir yok. Farklı medeniyetlerin buluştuğu bir yer ve iki kıtayı birbirine bağlıyor. İstanbul'un meziyetlerini anlatmakla bitiremeyiz." diye konuştu.
SIKINTILAR VAR DEDİKTEN SONRA VATAN DEVLET BAYRAK DEDİ...
Yıldırım, Türkiye'de her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğunu söyleyerek şunları ifade etti:
"Sıkıntılarınız, sorunlarınız olabilir ama şunu unutmayalım, vatanımız, bayrağımız ve devletimiz olmazsa hiçbir şeyin anlamı yok. Bugün birçok ülke ve millet bu sorunu yaşıyor. Niye o insanlar akın akın bize sığınıyorlar? Hayatlarını kurtarmak için. Durup dururken kim yerinden, yurdundan, acı, tatlı anılarının olduğu toprakları bırakıp, bilinmeze göç eder? 60'lı yıllardan 80'li yıllara kadar bizim büyüklerimiz daha iyi bir gelecek için yurt dışına gittiler. Bir kısmı döndü ama çoğu yerleşik hale geldi. Orada kalmalılar ama asimile olmadan kalmalılar. Entegre olabilir, kaynaşabilirler ama kimliklerini, benliklerini asla kaybetmemeliler. Bu çok önemli."
YURT DIŞINA GİTMEK İSTEYEN GENÇLERE 'TAVSİYE'
Yıldırım, insanların ve toplumların hayatlarında zaman zaman zorlukların da yaşanabileceğini dile getirerek, "Bu zorlukları aşmanın yolu birlik ve beraber olmaktan geçiyor. Birçok gencimiz yurt dışında gidip yerleşmek istiyormuş. Ancak davulun sesi uzaktan hoş gelir. Yurt dışında da bulunmuş bir büyüğünüz olarak söylüyorum, bir müddet hoşunuza gidiyor ama orada ülkenizden daha zor şartlarla karşı karşıya kalıyorsunuz. Ayrımcılığa tabi tutuluyorsunuz, hiçbir şekilde sizi kabul etmiyorlar." değerlendirmesinde bulundu.