Siyasi Bakışlar’da bu hafta; “Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ‘İslâm iktisat modeli’ önerisi”, "Türkiye'den Libya'ya kritik ziyaret", “Esed'e yönelik ‘Sezar Yasası’ yaptırımı”, “Hindistan ile Çin arasında çatışma” ile “Irak’ta yeni dönem ve el Kazimi Hükümeti” konuşuldu.
• Cumhurbaşkanı Erdoğan Uluslararası İslâm Ekonomisi Konferansı'nda, sürekli kriz üreten kapitalist sistemin işsizler ordusu oluşturduğuna dikkat çekerek ekonomik krizden çıkış için “İslâm iktisat modelini” önerdi. Kapitalist nizam ile İslâm nizamının birbirine zıt olduğu bilindiği hâlde Cumhurbaşkanı’nın bu önerisi ne ifade ediyor?
• Bir hafta önce Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Serrac’ın Türkiye ziyaretinin ardından bu hafta da; Türkiye’den bir heyet Libya’ya gitti. Heyette; “Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, MİT Başkanı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın” vardı. Hükümetin üst düzey bürokratlarından oluşan heyetin Libya ziyareti nasıl değerlendirilmeli?
• Esed rejimi hapishanelerinde işkenceyle öldürülen tutuklulara ait fotoğrafların dünya basınına sızdırılmasıyla gündeme gelen “Sezar yasası” nedir? Amerika’nın, Esed ve üst düzey 39 isme “Sezar yasası” kapsamında yaptırım uygulaması mümkün mü? Olası yaptırımlar neleri kapsar?
• Hindistan ile Çin arasında tartışmalı Keşmir bölgesinde artan gerginlik silahlı çatışmaya dönüştü. 1947'den beri anlaşmazlığın söz konusu olduğu ve iki ülkenin binlerce asker yığdığı bölgede gerilimi artıran sebepler…
• Irak’ta artan protestolar sonrası dönemin başbakanının istifası sonrası Mustafa el Kazimi yeni hükümeti oluşturdu. Uzun süredir Amerikan işgaliyle büyük bir zulüm yaşayan ülkede, işsizlik, yoksulluk, hırsızlık ve suikastlar had safhada… Bölgesel ve uluslararası güçlerin egemenlik mücadelesi verdiği Irak’ta, el Kazimi liderliğinde kurulan yeni hükümetin rolü…
Köklü Değişim Medya Ankara Temsilcisi Kadir Kaşıkcı soruyor;
Köklü Değişim Yazarları Yusuf Yavuzkan ve Muhammet Hanefi Yağmur cevaplıyor…