Kızlarıyla yola çıkan 'Şen öğretmenler' su kaynakları için pedala basıyor - KOCAELİ

beyazgazete 2019-11-24

Views 86

Kızlarıyla yola çıkan "Şen öğretmenler" su kaynakları için pedala basıyor - KOCAELİ - Şen ailesinin tur hazırlığı - Barış Şen ile röportaj - İpek Şen ile röportaj - Gölden numune su alma - Bisikletlerle yola çıkışKızlarıyla yola çıkan "Şen öğretmenler" su kaynakları için pedala basıyor - Kocaeli 'de matematik öğretmeni çift, 3 ve 10 yaşlarındaki kızlarıyla Sapanca Gölü'nden başlayıp, İznik, Salda, Manyas, Eğirdir, Van gölleri dahil 15 gölün etrafında tur atarak suyun önemine dikkati çekmek için yaklaşık bin 600 kilometre bisiklet sürecek - Barış Şen: - "Suyun ne kadar önemli olduğunun farkındayız, 'Su yoksa barış da yok' sloganıyla 'Hepşenler Göllerde' diyerek kızlarımızla yıl boyunca 15 gölün etrafında yaklaşık bin 600 kilometre bisiklet sürmeye karar verdik" - İpek Şen: - "Öğrencilerin evde anne babalarından sonraki rol modelleri okullarda öğretmenler. Bisiklet tutkusu artan, okula bisikletle gidip gelen, ileride hedefini büyütenler var"KOCAELİ (AA) - TAHİR TURAN EROĞLU - Kocaeli 'nin Kandıra ilçesinde bisiklet tutkunu matematik öğretmenleri Barış ve İpek Şen çifti, adeta bisiklet üzerinde büyüyen kızlarıyla göllerin etrafında yaklaşık bin 600 kilometre bisiklet sürüp suyun önemine dikkati çekmek istiyor.İpek ve Barış Şen çifti, çocuk koltuğunda babasının bisikletinde eşlik eden en küçük üyeleri Deniz (3) ve büyük kızları Duru (10) ile kendilerini "Hepşenler" olarak tanımlıyor.Kızları Deniz 17 aylıkken çıktıkları Avrupa turunda Zürih'te Ren Nehri'nin kaynağından, suyun döküldüğü yer, Hollanda'da Kuzey Denizi'ne kadar bin 500 kilometre bisiklet süren, yurt içinde çeşitli etkinliklerde bisiklet kullanarak kızları ve öğrencilerine iyi birer rol model olmayı hedefleyen Şen çifti, bir yıl sürecek projede bisikletle İznik, Salda, Manyas, Eğirdir, Van gölleri dahil 15 gölün etrafını turlayacak."Hepşenler", Kocaeli Bisiklet ve Doğa Sporları Kulübü (KOBİDOS) ile Arama Kurtarma Derneği (AKUT) üyelerinin refakatıyla 45 kilometrelik Sapanca Gölü etabıyla projelerini başlattı.Barış Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızlarıyla dünyayı, barış içinde sonsuza kadar gezme fikriyle yola çıktıklarını belirterek, önceki senelerde yurt dışında bisiklet kullandıklarını, yurt içinde de Bozcaada, Gökçeada turları olduğunu söyledi.

"Suyun ne kadar önemli olduğunun farkındayız, 'Su yoksa barış da yok.' sloganıyla 'Hepşenler Göllerde' diyerek kızlarımızla yıl boyunca 15 gölün etrafında yaklaşık bin 600 kilometre bisiklet sürmeye karar verdik." diyen Şen, hem bisiklet kullanımının yaygınlaşması, bunun bir turizm potansiyeli olduğunu göstermek hem de kızlarının yaparak, yaşayarak öğrenmelerine fırsat yaratmak için bu yolculuğa çıktıklarını ifade etti.
Su farkındalığı, su tasarrufu konularını gündemde tutmak istediklerini dile getiren Şen, sene boyunca, sosyal sorumluluk projesi olarak kızlarıyla yollarda olduklarını, amaçlarının mümkün olan en çok kişiye seslerini duyurmak olduğunu belirtti.
- Her gölün etrafına bir fidanİlk etabın ardından belirli aralıklarla projeyi sürdüreceklerine değinen Şen, şunları söyledi:"Salda, Eğirdir, Manyas Kuş Cenneti, Tuz gölü, Van gölü gibi 15 gölün etrafında tam tur atacağız. Bunların çoğu konaklamalı olacak. Göllerin etrafında sürerken aynı zamanda göllerden numune su alacağız, daha sonra sunumlarımız, seminerlerimizde sergileyeceğiz. Ayrıca her gölün etrafına bir fidan dikmeyi istiyoruz. Yetişecek ağaçla da ormanlarla göllerin, nehirlerin bir ekosistem, bir bütün olduğunu, bu ekosistemi korumak için ve çocuklarımıza güzel bir dünya bırakmak için yollardayız." - Öğrencilere bisikletleriyle rol model oluyorlarİpek Şen de eğitimci bir çift olduklarını vurgulayarak, yaparak - yaşayarak öğrenmeyi her zaman savunduklarını, çocuklarıyla bunu nasıl geliştirebileceklerinin yollarını aradıklarını söyledi.

Öğrencilerinin de kendilerini takip ettiğine değinen Şen, şunları kaydetti:"Bisiklet tutkusu artan, okula bisikletle gidip gelen, ileride hedefini büyütenler var. Sorduğumuzda üniversite hayali daha fazla gelişenler, üniversiteden sonra yurt dışına çıkmak isteyenler, Türkiye turu yapmak isteyenler var. Duru ilk turunu yaptığında 9 yaşındaydı, şimdi 10 yaşında. Alıştılar, kızlar bisikletle gezmeyi seviyor. Deniz ilk turunu yaptığında 17 aylıktı. Yurt dışında 48 gün boyunca bisiklet tepesindeydi. Çadır alanlarında kaldı. Güzel bir duygu. Çocukları evde oyalamaktan çok daha kolay doğada oyalamak. Çocukların teknoloji bağımlılığı azalıyor. Bizim için bu çok güzel bir şey. Çocukların sürekli doğada olması teknolojiye daha az ihtiyaç duymalarına neden oluyor."

http://beyazgazete.com/video/webtv/yasam-11/kizlariyla-yola-cikan-sen-ogretmenler-su-kaynaklari-icin-pedala-basiyor-kocaeli-781658.html

Share This Video


Download

  
Report form