- Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi bahçesinden detaylar - Başhekimlik binasından görüntüler - Ziyaretten detaylar - Plaket takdimi - Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün ile röportaj - Çayların depoya alınmasıSürmene'den Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne çay bağışı - Sürmene Belediye Başkanı Üstün: - "İnşallah bu bir vesile olur ve diğer sanayici arkadaşlarımız da destek verirler. Sadece çay değil, insanların burada başka türlü ihtiyaçları da olabilir"İSTANBUL (AA) - Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne 1 ton çay bağışladı.Belediye Başkanı Üstün, bağış programı kapsamında hastaneyi ziyaret etti.Hastanede Başhekim Doç. Dr. Murat Erkıran ve İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerince karşılanan Üstün, gazetecilere yaptığı açıklamada, belediye başkanlığının yanında çay üreticiliği yaptığını söyledi.
Kendisine hastanenin çay ihtiyacının olduğunun iletildiğini dile getiren Üstün, "Bu ihtiyacı karşılayabileceğimi belirttim. 1 ton çayı hastane yetkililerine teslim ettik, bunun piyasa değeri yaklaşık 30 bin lira. İnşallah bu bir vesile olur ve diğer sanayici arkadaşlarımız da destek verirler. Sadece çay değil, insanların burada başka türlü ihtiyaçları da olabilir." dedi.
Başhekim Erkıran da psikiyatri, nöroloji, nöroşirurji ile çocuk ve ergen psikiyatrisi dallarında hizmet veren Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nin bin 333 yatak kapasiteli olduğunu söyledi.
Hastaların toplum temelli iyileştirilebilmeleri ve yetilerini yeniden kazanarak yaşamlarını sürdürebilmeleri için modern psikiyatri tedavilerinin yanı sıra rehabilitasyon yöntemlerinin tedavi sürecine katkı sağladığını dile getiren Erkıran, şöyle konuştu:"Hastane bünyesinde belli süreli tedavi ve iyileşme sonrası sosyal yaşamına devam eden hastaların haricinde, kimsesiz olduğu için uzun yıllardır yatarak tedavi gören psikiyatri hastaları da bulunmaktadır. Her bireyde olduğu gibi özellikle psikiyatrik rahatsızlığa sahip hastaların da karşılanması gereken temel ve sosyal gereksinimleri vardır. Gün içerisinde rutin yaşamlarını devam ettiren tükettikleri yiyecek, içecek, çay ve kahve gibi ihtiyaçlar. Bu hastalar açısından büyük önem taşımaktadır. Yatarak tedavi gördükleri süreçte günlük hayatta var olan alışkanlıklarını sürdürmek, tedavi sürecini olumlu etkilemektedir."Erkıran daha sonra Üstün'e teşekkür plaketi verdi.
http://beyazgazete.com/video/webtv/saglik-6/surmene-den-bakirkoy-ruh-ve-sinir-hastaliklari-hastanesi-ne-cay-bagisi-istanbul-582581.html