- Pamuk üretimi yapılan tarladan detay görüntüler - Bismil Tarım ve Orman İlçe Müdürü Remzi Çekiç'in konuşması - Mega Çırçır Yağ Sanayi Limited Şirketi sahibi Musa Çelebi'nin konuşmasıBismilli pamuk üreticisi rekolteden umutlu - Tarım ve Orman İlçe Müdürü Remzi Çekiç: - "Bu yıl yağışın fazla olması ve pamuk ekili alanların geçen yıla göre yüzde 100'ün üzerinde artış göstermesi nedeniyle pamukta iyi bir rekolte bekliyoruz"DİYARBAKIR (AA) - Bismil Tarım ve Orman İlçe Müdürü Remzi Çekiç, "Bu yıl yağışın fazla olması ve pamuk ekili alanların geçen yıla göre yüzde 100'ün üzerinde artış göstermesi nedeniyle pamukta iyi bir rekolte bekliyoruz." dedi.
Çekiç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bismil ilçesinin pamuk üretimi bakımından önemine değindi.Pamuk ekiminin 267 bin dönüm alanda yapıldığını belirten Çekiç, iyi bir sezon geçirdiklerini söyledi.
"Bu yıl yağışın fazla olması ve pamuk ekili alanların geçen yıla göre yüzde 100'ün üzerinde artış göstermesi nedeniyle pamukta iyi bir rekolte bekliyoruz." diyen Çekiç, ilçede üretilen pamuğun çırçır fabrikalarındaki işlemin ardından İstanbul, Kahramanmaraş, İzmir ve Mersin gibi illere gönderildiğini aktardı.Çiftçilerin doğa olayları nedeniyle zarar görmesine de değinen Çekiç, yaşanan doğa olaylarından dolayı zarar gören çiftçilerin borçlarının bir yıl erteleneceğini belirtti.
Sel ve dolu nedeniyle bazı tarım alanlarının zarar gördüğünü anlatan Çekiç, bu kapsamda 31 Aralık'a kadar zarar gören çiftçilerin, üreticilerin İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine müracaat etmesi halinde gerekli çalışmaların yapılacağını kaydetti.
Çekiç, "Şu ana kadar 200'e yakın müracaat aldık. Bunları inceleyip, yüzde 30'un üzerinde hasar gören çiftçilerimizin borçlarını bir yıl erteleyeceğiz." diye konuştu.
Mega Çırçır Yağ Sanayi Limited Şirketi sahibi Musa Çelebi de pamuğun ülke için önemine değinerek, pamuğun stratejik ürün kabul edilmesi gerektiğini düşündüklerini belirtti.
http://beyazgazete.com/video/webtv/ekonomi-2/bismilli-pamuk-ureticisi-rekolteden-umutlu-diyarbakir-577204.html