Terörün yerini huzura bırakmasıyla yaylalar ile birlikte nehir ve göller de şenlendi

beyazgazete 2018-07-19

Views 123

sazan balıkların görevliler tarafından araçtan indirilmesi,
-poşetler içindeki balıkların gölette bekletilmesi,
-balıkların görevliler tarafından gölete salınması,
-cizre kaymakamın katıldığı programda konuşması,
-genel ve detay görüntü

( ŞIRNAK )- Şırnak’ta göl ve nehirlere 90 bin yavru sazan balığı bırakıldı ŞIRNAK

- Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan 'Su Kaynaklarının Balıklandırılması' Projesi çerçevesinde Şırnak için üretilen 90 bin adet yavru sazan balığı kente getirilerek ilçelerde bulunan göl ve nehirlere bırakıldı. Bir dönemler terör dolayısıyla kimsenin gidemediği bölgeler, terörün temizlenmesinin ardından oluşturulan huzurla birlikte şenlendi. Teröristlerin yıllarca kullandığı yaylalar, kırsal alanlar, göl ve nehir kenarları son yıllarda yapılan başarılı operasyonlarla huzurun hakim kılınması ile birlikte normal seyrine döndü. Yaylalar hayvancılıkla şenlenirken, göl ve nehirlere de sazan balıkları bırakıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü tarafından üretilen ve Şırnak’a gönderilen sazan balığı yavruları Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden teslim alınarak İdil ilçesindeki Dirsekli göletine 50 bin adet, Cizre Dicle Nehrine ise 40 bin adet sazan balığı yavrusu bırakıldı. Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü görevlilerince İdil ilçesi Dirsekli göletine 50 bin, Cizre Dicle Nehrine ise 40 bin yavru sazan salındı. Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkanı Faik Arıcan, proje ile Dicle Nehrini şenlendirdiklerini söyledi.

Arıcan, “Tarım ve orman il müdürlüğümüzün yürüttüğü bir proje kapsamında Dicle Nehrine 40 bin sazan balığı yavrusunu saldık. Amacımız Dicle Nehrindeki faunayı genişletmektir. Bu balıklar Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğünden buraya getirildi.
Böylece ilçemizde amatör balıkçılığı da geliştirmeyi düşünüyoruz. İnşallah vatandaşlar nehrimizden bu anlamda da yararlanmış olacaklar” dedi.
Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Veterineri Gürkan Koç ise, “Su ürünleri kaynaklarımızın ve su ürünlerinin sürdürülebilir kullanılması ve gelecek nesillere miras olarak bırakılmasının sağlanabilmesi için sularımızdaki stoklarının takviyesi balık popülasyonunun artırılmasını amaçlıyoruz. Su kaynaklarının balıklandırılması projesi kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığımıza bağlı Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü tarafından temin edilen 90 bin adet sazan yavrusunu Şırnak’ın sınırları içerisinde bulunan İdil ilçesinin Dirsekli göletine 50 bin ve Cizre Dicle Nehrine ise 40 bin sazan yavrusu bırakıldı. İç sulardaki balık varlığını sürdürebilmek için mevcut göl ve göletlerde ekonomik değer taşıyan sazan balığı gibi türlerle balıklandırma çalışmalarına her yıl devam edeceğiz. Göl ve göletlere bırakılan yavru sazan balıkları mutlak suretle korunmalı, en az bir kez üremeleri için fırsat verilmeli, amatör balıkçılarımızın balıklara sahip çıkarak av yasaklarına uymalarını bekliyoruz” dedi.


http://beyazgazete.com/video/webtv/guncel-1/terorun-yerini-huzura-birakmasiyla-yaylalar-ile-birlikte-nehir-ve-goller-de-senlendi-570807.html

Share This Video


Download

  
Report form