- Müze bahçesindeki eserler - Müzenin içinde bulunan eserler - Traklara ait eserlerden görüntü - Müzeyi ziyaret eden Mehmet Saban ile röportajMüzedeki eserler Trak tarihine ışık tutuyor - Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nde, Trak medeniyeti hakkında bilgiler veren ve Trakya'ya kültürünü yansıtan eserler ilgi görüyor - Tekirdağ Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Cömertler: - " Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nde sergilenen eserler, ziyaretçileri adeta tarihi bir yolculuğa çıkarıyor. Müze 1967'de kuruldu ve Tekirdağ il sınırındaki ören yerleri, sit alanları ile yerleşim yerlerinden getirilen eserler müzede sergileniyor"TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nde, Trakya kültürünü yansıtan eserlerin yanı sıra Trak uygarlığından kalan eserler ziyaretçilerin dikkatini çekiyor.Milattan önce ve sonra değişik uygarlıklara ev sahipliği yapan Tekirdağ 'daki kazılarda, Trak uygarlığının günlük yaşamına ait eşyalar, mezarlar ve çeşitli eserler gün yüzüne çıkarıldı. Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nde sergilenen eserler, ziyaretçileri adeta tarihi bir yolculuğa çıkarıyor. Tekirdağ Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Cömertler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1967 yılında kurulan müzede çok önemli eserlerin yer aldığını söyledi.
Cömertler, Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nde, Trak medeniyeti hakkında bilgiler veren eserlerin sergilendiğini ve ziyaretçilerin en çok dikkatini çeken bölümün orası olduğunu belirterek, "Milattan önce ve sonra değişik uygarlıklara ev sahipliği yapan Tekirdağ 'daki kazılarda, Trak uygarlığının günlük yaşamına ait eşyalar, mezarlar ve çeşitli eserler gün yüzüne çıkarıldı. Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nde sergilenen eserler, ziyaretçileri adeta tarihi bir yolculuğa çıkarıyor. Müze 1967'de kuruldu ve Tekirdağ il sınırındaki ören yerleri, sit alanları ile yerleşim yerlerinden getirilen eserler müzede sergileniyor." diye konuştu.
- Trak Kralı Kersepleptes maketi ilgi çekiyorMüzede sergilenen eserlerin, Trak medeniyetinin yaşamına dair önemli ipuçları verdiğini ifade eden Cömertler, "İki kattan oluşan müzede Paleolitik çağın yanı sıra yakın dönemi simgeleyen eserler de bulunuyor. Müzede Trak Kralı Kersepleptes'in mezarından çıkartılan iskeletine göre yapılan yapay maketi görenlerin ilgisini çekiyor. Marmara Ereğlisi, Karaevli, Barbaros, Kermeyan ilçe sınırlarında bulunan ören yerlerinde bulunan heykeller, tümülüs, ana tanrıça kabı, madeni heykelcikler, kaplar, mızrak uçları, süs eşyaları ve madeni paraların sergilendiği müze geniş bir bahçeye sahip. Bu bahçede de büyük boyutlardaki lahitler, mezar taşları sütunlar, sınır taşları gibi eserler, yine kaidelerin, üzerinde sergileniyor." diye konuştu.
- "Geçmişin izlerini burada görebiliyoruz"Müzeyi ziyaretçisi Mehmet Saban da müzede dolaştıktan sonra kendisini tarihte yolculuğa çıkmış gibi hissettiğini aktardı.Saban, özellikle Bizans ve Trak dönemine ait eserlerin dikkatini çektiğini dile getirerek, "Çok güzel tarihi eserler var. Eskiden midyelerde ilaç yaptıklarını görüyoruz. Müze dört dörtlük. İstanbul'dan geliyorum, orada çok müze var ama burasını da beğendim. Geçmişin izlerini, kültürünü burada görebiliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
http://beyazgazete.com/video/webtv/yasam-11/muzedeki-eserler-trak-tarihine-isik-tutuyor-tekirdag-541306.html