- Arap Gazeteciler İstanbul Buluşması'ndan detaylar - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Dairesi Başkanı Rıdvan Duran'ın konuşmasıArap Gazeteciler İstanbul Buluşması - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Duran: - "Kendilerine bütünleşmeyi, birleşmeyi öngören Batı, bize maalesef ayrışmayı uygun gördü. Avrupa Birliği adı altında; sınırları, dilleri, finans kurumlarını ve kültürleri ortadan kaldıran bir medeniyet inşa etmeye çalışanlar, maalesef ortak medeniyetin sahibi bu coğrafyadaki insanları ayrışmaya tabi tuttu"İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Rıdvan Duran, kendilerine bütünleşmeyi ve birleşmeyi öngören Batılı ülkelerin, bu coğrafyada yaşayanlara ayrışmayı uygun gördüğünü belirterek, "Avrupa Birliği adı altında; sınırları, dilleri, finans kurumlarını ve kültürleri ortadan kaldıran bir medeniyet inşa etmeye çalışanlar, maalesef ortak medeniyetin sahibi bu coğrafyadaki insanları ayrışmaya tabi tuttu." dedi.
Duran, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve 18 ülkeden 60 medya mensubunun katıldığı "Arap Gazeteciler İstanbul Buluşması"nda yaptığı konuşmada, dünyanın en çok turist ağırlayan metropollerinden biri olan İstanbul 'da çok farklı kültürden ve milletten insanın yaşadığını söyledi.
İstanbul 'da 650 bini aşkını Suriyeli olmak üzere 750 bin Arap nüfusun ikamet ettiğini belirten Duran, "Bu ikametlerin yüzde 90'ı ne yazık ki zorunludur. Yani vatanlarından zulme uğrayarak kopartılmış insanlardır. Tarihin bu döneminde Rabb'im, Türk milletine 'ensar' olma rolü biçti. İnşallah hakkıyla üstesinden gelmeye çalışıyoruz." diye konuştu.
Kültürel değerlerin, toplumları ayakta tuttuğunu ve birbirine bağladığını vurgulayan Duran, şöyle devam etti:"Aslında hiç yabancı olmadığımız tam aksine ana nüvesi, tohumu aynı olan bir kültürün ayrı dalları gibi bir araya geldiğimizde ana gövdeye bağlılığımızı hissediyoruz. Bu kültürel birleşimin, paylaşımın bir unsuru olarak üç ay önce İstanbul 'da yaşayan Arap Entelektüeller Çalıştayı yaptık. Bu çalıştayda neler beklendiğini, İstanbul 'da yaşamanın kültürel aktarımının ne olduğunu bir araya gelerek değerlendirmek istedik."Rıdvan Duran, Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra Batılıların etkisiyle kurulan bu coğrafyadaki devletlerin, yazılan tarihin aslında insanları birbirinden ayıran ve birbirine düşüren bir unsur içerdiğini hatırlatarak, sözlerini şöyle tamamladı:"İnşallah bir ortak tarih şurası düzenleyerek aslında hiç söz edilmeyen bu birlikteliği, bu bütünlüğü ortaya koymak istiyoruz. Kendilerine bütünleşmeyi, birleşmeyi öngören Batı, bize maalesef ayrışmayı uygun gördü. Avrupa Birliği adı altında; sınırları, dilleri, finans kurumlarını ve kültürleri ortadan kaldıran bir medeniyet inşa etmeye çalışanlar, maalesef ortak medeniyetin sahibi bu coğrafyadaki insanları ayrışmaya tabi tuttu. Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra yapılan ayrıştırma yetmediği gibi şimdi, bu dönemde de yeni ayrıştırmanın, bölmenin planlarını yapılmaktadır. Biz, sizler gibi konunun uzmanı ve topluma bilgi aktararak yön veren gazetecilerle bunları istişare edelim ve bir arada bulunalım istedik."
http://beyazgazete.com/video/webtv/guncel-1/arap-gazeteciler-istanbul-bulusmasi-ridvan-duran-istanbul-535861.html