Çukurova Üniversitesinde açılış ve temel atma töreni - AB Bakanı Çelik - ADANA

beyazgazete 2018-02-20

Views 17

- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın salona gelişi ve detay görüntüler - Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik'in konuşması - Temel atma töreninden detay görüntülerÇukurova Üniversitesinde açılış ve temel atma töreni - AB Bakanı ve Başmüzakereci Çelik: - "Afrin'de, bu kadar zor şartlarda kahraman Mehmetçik ülkemizin etrafında kurulmak istenen terör koridorunu engellemeye çalışırken, BM şartlarına, uluslararası hukuk metinlerine ve çatışma hukukuna riayetle Türkiye Cumhuriyeti bu mücadeleyi sürdürmektedir. Şunu gururla söyleyebiliriz ki yeryüzünde hukuki meşruiyeti en yüksek mücadelelerden bir tanesi Zeytin Dalı Operasyonu'dur" - "15 Temmuz darbe girişiminde görüldü ki Türkiye'ye sapık bir ideolojiyi getirmek isteyen, demokrasiyi, hukuk devletini kaldırmak isteyen ve laik devleti ortadan kaldırmak isteyen bir girişime karşı bütün illerde ilk olarak hukukçularımız harekete geçti. Savcılarımız ve hakimlerimiz anayasal düzeni korumak için cesurca, kahramanca hukuk adamlarımız tavır almışlardır ve darbe girişimi hukukun gücüyle engellenmiştir"ADANA (AA) - Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, "Afrin'de, bu kadar zor şartlarda kahraman Mehmetçik ülkemizin etrafında kurulmak istenen terör koridorunu engellemeye çalışırken, BM şartlarına, uluslararası hukuk metinlerine ve çatışma hukukuna riayetle Türkiye Cumhuriyeti bu mücadeleyi sürdürmektedir. Şunu gururla söyleyebiliriz ki yeryüzünde hukuki meşruiyeti en yüksek mücadelelerden bir tanesi Zeytin Dalı Operasyonu'dur." dedi.
Çelik, beraberindeki Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Hukuk Fakültesi binasının açılışı, Güzel Sanatlar ve Eczacılık fakültelerinin binalarının da temel atma törenine iştirak etti.Burada konuşan Çelik, kentteki üniversitelere ayrı bir önem verdiğini, bunların Adana 'nın değeri olduğunu söyledi.

Çelik, kültür ve sanatın "hayat damarları" olduğunu vurgulayarak, bunların büyümesi ve serpilmesi için çok daha kuvvetli adımlar atılması gerektiğini dile getirdi.Çukurova için "Adam eksen biter" dendiğini anımsatan Çelik, şöyle devam etti:"Kültür dünyası açısından, sanat dünyası açısından çok zenginliklerimiz var. 2. Dünya Savaşı başladığı zaman, savaşın önemli devletlerinden bir tanesinin başbakanına giderler, 'Efendim 2. Dünya Savaşı başladı, ülkemiz savaşa giriyor. İlk emriniz nedir?' İlk emri şu olur, 'Milli kütüphaneyi güvenli bir yere taşıyın' Neden? Milli kütüphane, milletin milli hafıza olduğu için kültürü korumak, esasında millet ve devlet hayatını korumaktır. Kaybettiğiniz her şeyi yerine koyabilirsiniz ama kültürü koyamazsınız. 'Milleti millet yapan değerleri simgeleyen eserleri güvenli bir yere taşıyın' diyor. Şuurunda olmamız gereken şey budur. Büyük bir milletiz, büyük bir kültür ve tarihe sahibiz. Geçmişte çeşitli kopukluklar yaşadık ama üniversiteler binalardan ibaret değil. Üniversitelerin asıl ödevi, bu tarihsel sürekliliği sağlamaktır. Bizim tarihsel süreklilik içerisinde nerede bulunduğumuzu, hangi noktayı teşkil ettiğimizi tarih içerisinde hangi izi bıraktığımızı ve hangi izleri bırakmaya iddialı olduğumuzu göstermektir. Bu sebeple Güzel Sanatlar Fakültemizin buraya açılıyor olmasından çok memnuniyet duyduğumu ifade etmek isterim." - "15 Temmuz darbe girişimi hukukun gücüyle engellenmiştir"Eskiden Türkiye'de bir darbe gerçekleştiği zaman darbecilerin, cuntacıların önünde esas duruşa geçen Anayasa Mahkemesi başkanları gördüklerini anlatan Çelik, şunları kaydetti:"Darbeciler anayasayı lağvettiğinde, 'Bunu iyi ki lağvettiniz, iyi yaptınız' diyen kişi, genelde Anayasa Mahkemesi Başkanı olmuştur Türkiye'nin geçmişinde. 15 Temmuz darbe girişiminde görüldü ki Türkiye'ye sapık bir ideolojiyi getirmek isteyen, demokrasiyi, hukuk devletini kaldırmak isteyen ve laik devleti ortadan kaldırmak isteyen bir girişime karşı bütün illerde ilk olarak hukukçularımız harekete geçti. Savcılarımız ve hakimlerimiz Anayasal düzeni korumak için cesurca, kahramanca hukuk adamlarımız tavır almışlardır ve darbe girişimi hukukun gücüyle engellenmiştir. Bugün de baktığınız zaman bu mücadeleyi en zor şartlarda sürdürüyoruz." - Zeytin Dalı HarekatıÇelik, Zeytin Dalı Harekatı'nda dünyadaki temel hukuki metinlere bağlı şekilde hareket edildiğini belirterek, şunları kaydetti:"Afrin'de, bu kadar zor şartlarda kahraman Mehmetçik ülkemizin etrafında kurulmak istenen terör koridorunu engellemeye çalışırken, BM şartlarına, uluslararası hukuk metinlerine ve çatışma hukukuna riayetle Türkiye Cumhuriyeti bu mücadeleyi sürdürmektedir. Şunu gururla söyleyebiliriz ki yeryüzünde hukuki meşruiyeti en yüksek mücadelelerden bir tanesi Zeytin Dalı Operasyonu'dur."Konuşmaların ardından katılımcılar kurdele keserek açılış ve temel atmayı gerçekleştirdi.

http://beyazgazete.com/video/webtv/guncel-1/cukurova-universitesinde-acilis-ve-temel-atma-toreni-ab-bakani-celik-adana-498101.html

Share This Video


Download

  
Report form