itfaiye erlerinin ateş çemberinde eğitim yapması
-itfaiyelerin siren çalarak itfaiye daire başkanlığından çıkması
-itfaiye erlerinin koşu yapması
-Isınma hareketleri
-Değişik güç hareketlerini yapmaları
-ateş çemberinde eğitim yapmaları
-Milas Grup Amirliği Vardiya Çavuşu olarak görev yapan Haluk Öner röp
-Kurtarma eğitimi detay
-Yangın ihbarı yapılması
-Yangına ilk müdahale detay
-Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Raşit Çöl röp
( MUĞLA - ÖZEL)- 13 bin kilometrekare yüzölçüme sahip Muğla’da günün 24 saati ev, anız ve orman yangını ile trafik kazaları başta olmak üzere her türlü kurtarma görevini yürüten Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiyecileri, göreve komando eğitimi yaparak hazırlanıyor MUĞLA
- Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri orman, ev, araç, baca, anız yangınlarının yanında, sıkışmalı kazalarda insan, mahsur kalan hayvanların kurtarılması, sel baskınları gibi çok sayıda olaya müdahale ediyor. 13 ilçede 40 noktada 144 araç ve 514 personelle hizmet veren itfaiye ekipleri, 13 bin kilometrekare alandan sorumlu. Komanda eğitimi alıyorlar 24 saat görev yapan itfaiyeciler boş zamanlarını eğitim yaparak değerlendiriyor. Yangın ve değişik kurtarma olaylarına hazırlıklı olmak için zamanlarının büyük bölümünü eğitime ayıran Muğla Büyükşehir İtfaiye ekipleri, her an görev çıkacakmış gibi eğitimlerini sürdürüyor. Ekiplerin özellikle spor eğitimleri komando eğitiminden farksız. Eğitime koşu ile başlayan ekipler, ısınma turlarının ardından güç-kondisyon eğitimi yaparak olası yangın ve kurtarma çalışmalarına hazır hale gelmeyi hedefliyorlar. Ekiplerin güç kondisyon eğitiminde boks, ip atlama, mekik, barfiks, şınav, karın kaslarının güçlendirilmesi, balyoz ile lastikleri vurarak kol kaslarının güçlendirilmesi gibi komandoların eğitiminde yer alan hareketler yer alıyor. Ateş çemberinde eğitim İtfaiye ekiplerinin en ilginç eğitimlerinden birisi de ateşle çevrili çember içinde iki ucu ateşe verilmiş demirden ağırlık seti. Yanan çemberin içinde ağırlık setini kollarını güçlendirmek amacıyla hareket ettiren ekipler, uçları ateşe verilmiş seti karşılıklı olarak birbirlerine atarak eğitimlerini sürdürüyor. “Eğitimin amacı olaylara daha aktif hazırlanmak” Eğitim çalışmaları ile ilgili bilgi veren Milas Grup Amirliği Vardiya Çavuşu olarak görev yapan Haluk Öner, “Polis, asker ve itfaiye olarak bu eğitimlerimizi 7/24 her vardiyada yapıyoruz. Amacımız hem personelin gücünü hem de kondisyonunu arttırmak. Yangınlara ve kazalara seri ve hızlı şekilde müdahale edebilmek” dedi.
Otomatik Libaratör ile kurtarma Güç kondisyon eğitiminin ardından kurtarma timinin eğitimi başladı.
Kurtarma timi bir yaralıyı otomatik libaratör yardımı ile önce sende üzerinde yukarı taşıdı, ardından yine aynı sedye ile yere indirdi. Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığı Kurtarma timinde görevli Mehmet Buhara, “Yaptığımız kurtarma tatbikatında yaralıyı 2'nci kattan alt kata otomatik libaratör yardımıyla sedye ile seri şekildi indirdik. Bu eğitimlerin bize çok büyük katkısı var. Her eğitim sonrası daha hızlı ve pratik bir şekilde kurtarma ekipmanlarımızla yaralıyı orada bulunan kişileri olay yerinden çok daha çabuk şekilde çıkarmayı sağlayabiliyoruz” dedi.
Yangına müdahale eğitimi Eğitimin son bölümünde ise yangına müdahale eğitimi gerçekleştirildi.
Yapılan ihbar sonrası itfaiye ekipleri yanan alana ulaşarak yangına müdahale iki koldan müdahale etti. Müdahale esnasında itfaiye erlerinin yürüyüş düzeni, yanan alana yaklaşma, müdahale, olası yangının üzerlerine sıçramasını engellemek için yatarak üzerlerine su sıkma eğitimi gerçekleştirildi.
“24 saat göreve hazır olmamız gerekir” İtfaiye ekipleri eğitimleri sonrası boş zamanları voleybol ve diğer spor branşları ile geçirirken, Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Raşit Çöl, “İtfaiyecilerin sürekli çevik, güçlü, hareketli bildiğini unutmaması adına 13 ilçemizde sürekli olarak olası yangın, depreme karşı müdahale gücümüzü güçleştirmek adına, bilgilerimizi arttırmak adına bu eğitimlerimizi 13 ilçemizde sürekli yapıyoruz. Amacımız sürekliliği unutmamak, bilgilerimizi sürekli tazelemek, Muğla halkının zararını en aza indirmek üzere bu hareketlerimizi mümkün olduğunda tekrarlamak istiyoruz. Ne kadar bilgili, becerikli, çevik ve kuvvetli olursak, gittiğimiz olaylarda, yangında, depremde burada bilerek hareket etmek ayrı, bilmeyerek ayrı. İlkyardım düşünün, bilerek yapar isek vatandaşımızın mal ve can kaybını en aza indirmiş oluruz” dedi.
http://beyazgazete.com/video/webtv/guncel-1/itfaiyecilere-zorlu-komando-egitimi-479428.html