"Yeni nesil girişimciler" kendi tasarımlarını pazarlıyor - MANİSA - Genç girişimcilerin kurduğu atölyeden detaylar - Girişimcilerden Alper Akış ve Mustafa Karayılan'ın konuşmaları - Genel detaylar"Yeni nesil girişimciler" kendi tasarımlarını pazarlıyor - Manisa lı girişimci 4 genç, kurdukları atölyelerinde patentini de aldıkları kendi tasarımları ev ve mutfak aksesuarlarını, internetten Türkiye'nin dört bir yanına pazarlıyor - Girişimcilerden Karayılan: - "Yurt dışından ithal edilip de yurt içerisinde çok pahalıya satılan ürünleri kendimiz tasarlayarak daha ucuza vatandaşlarımıza sunuyoruz"MANİSA (AA) - ERSAN ERDOĞAN - Üniversite eğitimini tamamladıktan sonra bir araya gelen Manisa lı 4 arkadaş, kurdukları atölyede geliştirdikleri ev ve mutfak aksesuarlarını internetten üzerinden Türkiye'nin dört bir tarafına satıyor.Üçü makina mühendisi biri bankacı 4 genç girişimci, maaşlı bir işte çalışmak yerine kendi işlerini kurmaya karar verdi. Ar - Ge çalışmasının ardından ev mutfak aksesuarları yapma kararı alan genç girişimciler, kendi tasarımları olan prototip ürünleri için patent alıp Yunusemre Muradiye Organize Sanayi Bölgesi'nde atölye kurdu.Toplam 15 personel istihdam ederek ilk başta demir çubuklarla raf ve askı gibi ürünler üreten genç girişimciler, sehpa ve kitaplık gibi aksesuarların üretimine de başladılar.Sosyal medya mecralarında tanıtımını yaptıkları internet sayfaları aracılığıyla Türkiye'nin 81 iline satış gerçekleştirmeye başlayan girişimciler, sıfır sermayeyle başladıkları işlerinde aylık 30 bin lira ciroya ulaşmanın mutluluğunu yaşıyor.Genç girişimcilerden Manisa Celal Bayar Üniversitesi Makina Mühendisliğini mezunu Alper Akış, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversiteden sonra arkadaşlarıyla bir araya geldiklerini ve birlikte iş yapma kararı aldıklarını, sektör araştırması sonucunda ev dekorasyonunda ciddi bir ürün yelpazesi ve ihtiyacın olduğunu belirlediklerini anlattı.Yurt dışından gelen ürünleri incelediklerini, bunları geliştirerek üretebilmek adına Ar - Ge ve fizibilite çalışması yaptıklarını dile getiren Akış, "Tasarımını kendimiz geliştirdiğimiz ev ve mutfak aksesuarlarını, raf düzenleyicilerden duvar raflarına, sehpadan havluluklara kadar birçok ürünü satışa sunmaya başladık. E - ticaret sitesi üzerinden bireysel ve toplu olarak Türkiye geneline ücretsiz kargo ile gönderiyoruz." dedi.
Türkiye'nin yanı sıra gelen talepler doğrultusunda birçok Avrupa ülkesiyle iletişime geçtiklerini anlatan Akış, "Ev Magnesia olarak açtığımız atölyemizde ilk olarak aylık 200 ila 2 bin lira arasında bir ciromuz vardı. Şu anda ise 30 bin lira ciro elde ediyoruz." diye konuştu.
- İthal ürünleri tasarlayıp daha ucuza satıyorlarGirişimcilerden Manisa Celal Bayar Üniversitesi Bankacılık ve Finans Bölümü mezunu Mustafa Karayılan, işlerinde elde ettikleri başarıyla birlikte kendilerine inanmayan ailelerinin de güvenini kazandıklarını anlattı.Karayılan, "Yurt dışından ithal edilip de yurt içerisinde çok pahalıya satılan ürünleri kendimiz tasarlayarak daha ucuza vatandaşlarımıza sunuyoruz. Başarabileceğimizi herkese göstermiş olduk." dedi.
Yaşıtlarına çağrıda bulunan Karayılan, birlikten güç doğduğunu, mantıklı görülen işlere mutlaka cesaretle girilmesi gerektiğini kaydetti.
Girişimcilerden Konya Selçuk Makina Mühendisliği Sergen Çam da lisede birlikte eğitim gördükleri arkadaşlarıyla üniversite eğitimi sonrasında bir araya gelerek ortak akıl ve proje yürüttüklerini, yaklaşık bir buçuk yıl önce kurdukları şirketin cirosunun her geçen gün yükseldiğini söyledi.
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Makina Mühendisliği mezunu Süleyman Akdeniz ise iş kurmak isteyen gençlerin çekinmesine gerek olmadığını belirterek "Azim ve kararlılık ile girdikleri işlerde başaramayacakları hiçbir şey yoktur. Genç arkadaşlarımıza korkmadan hayal ettikleri işlerine girmelerini tavsiye ediyoruz." şeklinde konuştu.
http://beyazgazete.com/video/webtv/ekonomi-2/yeni-nesil-girisimciler-kendi-tasarimlarini-pazarliyor-manisa-468927.html