اگر موضع دولت جدید بریتانیا نسبت به اسراییل مبهم بنظر می رسید، گفته های بنیامین نتانیاهو در آستانه سفر به لندن جایی برای ابهام باقی نگذاشت. نخست وزیر اسراییل در تلاش برای بهره برداری از باد موافق است. آقای نتانیاهو در این زمینه گفت: «دولتهای جدید در واشنگتن و در بریتانیا فرصتهای جدیدی ایجاد کرده اند. قصد دارم در زمینه تقویت مناسبات دوجانبه و همچنین سه جانبه اسراییل و این دو کشور با رهبران دو دولت گفتگو کنم.»
یک هفته پس از تخلیه شهرک یهودی نشین عمونه در کرانه باختری رود اردن از ساکنان یهودی آن به دستور دادگاه عالی اسراییل، دستور ساخت اولین شهرک یهودی نشین از دهه نود میلادی صادر شد. از تحلیف دونالد ترامپ در مقام ریاست جمهوری آمریکا ساخت ۶۰۰۰ ساختمان در چارچوب دو شهرک یهودی نشین در اسراییل تصویب شده است.
با داشتن رویکرد مساعد دولت آمریکا، آقای نتانیاهو تلاش می کند نخست وزیر بریتانیا را نیز به اتخاذ موضعی منعطف تر ترغیب کند. این در حالی است که بریتانیا ۲۳ دسامبر ۲۰۱۶، به قطعنامه سازمان ملل متحد در مورد غیرقانونی بودن ساخت شهرکهای یهودی نشین رای مثبت داد. قطعنامه ای که خشم بنیامین نتانیاهو و همچنین آقای ترامپ را برانگیخت. رییس جمهور آمریکا در تویتی نوشت: «در مورد سازمان ملل، از ۲۰ ژانویه همه چیز فرق خواهد کرد.»
در حالی که اسراییل خواستار حمایت کامل آمریکا از سیاست شهرک سازی است دولت آمریکا گفته است ساخت شهرکها مطلوب نیست ولی مانعی برای صلح بشمار نمی آید. در همین حال ترزا می، نخست وزیر بریتانیا در تلاش برای یافتن متحدان تا مرز انتقاد از سخنرانی جان کری، وزیر خارجه پیشین آمریکا در مورد اسراییل پیش رفت. به گفته صاحب نظران سیاسی این نشانه ای خوب برای اسراییل است. آمریکا همیشه متحد اسراییل و منتقد دولتهای اروپایی بوده است. حال، آقای نتانیاهو در بریتانیای پس از برکسیت روی حمایتهای بیشتری حساب می کند.
بسیاری در اروپا اقدامات دولت ترزا می در بریتانیا را تاییدی بر این رویکرد تلقی می کنند. بریتانیا از اعزام هیت بلند پایه به نشست صلح خاورمیانه که با حضور وزرای خارجه بیش از سی کشور و نمایندگان اتحادیه اروپا ژانویه امسال در پاریس برگزار شد و همچنین امضای قطعنامه پایانی آن خودداری کرد.