«فلورین یورداکه»، وزیر دادگستری رومانی در جواب این سوال که «چرا از طرح خود صرف نظر کردید؟» در پاسخی دو پهلو گفت:«برای این که در پی پروژه ای بزرگتر و وسیع تر هستیم.»
آقای یورداکه معمار طرح جنجالی «جرم زدایی» از برخی جرائم در رومانی بود که اگر تصویب می شد، دولت می توانست با صدور احکام اضطراری برای برخی از مسئولان فاسد مصونیت قضایی ایجاد و مجرمان را عفو کند و جرائمی که کمتر از ۲۰۰ هزار لِی (۴۸ هزار دلار) در کانون آنها بود نیز سوء استفاده از قدرت تلقی نمی شد.
لورا استفان، هماهنگ کننده ای در یک مرکز تحقیقاتی مبارزه با فساد می گوید: «در بسیاری از کشورها تلاش بسیاری می شود تا از مقامات سطح بالا و بالاخص سیاستمداران فاسد جرم زدایی شود. عالی ترین مثال چنین روندی آقای برلوسکونی (سیلویو برلوسکونی نخست وزیر سابق) در ایتالیاست، جایی که او تمام اختیارات قانونی اش را به کار بست تا برای افرادی همانند خود مصونیت قضایی ایجاد کند....سیاستمداران در همه جا، کم و بیش در همه جا نیرنگ و حیله به کار می برند خصوصا در کشورهایی که چنان رفتارهایی از فهم شهروندان عادی خارج است، امری که حتی در کشورهای شمال اروپا نیز اتفاق می افتد. فساد در برخی کشورها اما عیان است و در این دسته از کشورها چالشی مستمر جاری است بین آنهایی که حامی فساد هستند و آنهایی که حامی برچیده شدن فساد.»
طرح «جرم زدایی» دولت رومانی مخالفت شدید مردم و برپایی بزرگترین تظاهرات ضددولتی پس از فروپاشی کمونیسم در این کشور را بدنبال داشت، تظاهراتی که سرانجام دولت را مجبور به عقب نشینی کرد.
کلائوس یوهانیس رئیس جمهوری رومانی، مقامی که در این کشور بیشتر تشریفاتی است با معترضان و تظاهرات کنندگان همگام و همراه و از عالیرتبه ترین مخالفان طرح تغییر قانون جزا بود.