تلاش در حفظ خاطرات بازماندگان هولوکاست برای نسل های آینده

Views 2

شمار بازماندگان هولوکاست، واقعه نسل کشی نزدیک به یازده میلیون نفر در دوران جنگ جهانی دوم و حکومت نازی ها در آلمان، روز به روز در حال کم شدن است.

بر این اساس مرکز ملی هولوکاست در بریتانیا پروژه ای را به اجرا گذاشته است که بر اساس آن بازماندگان هولوکاست می توانند حتی بعد از مرگ با نسل های آینده به گفتگو بپردازند.

در حال حاضر گفتگوهای ۱۰ نفر از این بازماندگان توسط دوربین های سه بعدی ضبط شده اند. در این ویدئوها آنها به هزار سوال پاسخ می دهند.

به کمک این پروژه حتی می توان با این بازماندگان گفتگوهایی مجازی داشت؛ مانند گفتگو با استیون فرانک ۸۱ ساله که در آمستردام به دنیا آمده و در دوران هولوکاست به اردوگاه کار اجباری ترزینشتات در جمهوری چک فرستاده شده بود.

کریس والکر، مدیر این پروژه می گوید: «به کمک این سیستم مثلا می توانم از استیون در این باره بپرسم که شیوه شما برای بخشش دیگران چیست؟»

استیون فرانک در پاسخ می گوید: «بخشش فرایند طولانی است زیرا با نفرت و انتقام شروع می شود و بعد به آرامی شروع به تغییر می کنید، احساسات قوی که در درون شماست.»

سارا کووارد، از مرکز ملی هولوکاست در لندن می گوید: «کودکان نسل های بعد این فرصت را ندارند تا بازماندگان این واقعه را ملاقات کنند. به همین دلیل ما واقعا به راهی نیاز داشتیم و به دنبال راه حلی بودیم تا ارتباط میان کودکان آینده و بازماندگان هولوکاست را حفظ کنیم؛ کاری که بسیار مهم بود. راه حلی که یافتیم، استفاده از فناوریهای دیجیتال بود که این توانایی را به ما داد تا با آنها در ۲۰، ۵۰ یا صد سال دیگر نیز گفتگو کنیم.»

مالا تریبیچ از هولوکاست جان سالم به در برده است اما مادر و خواهرش به طرز وحشیانه ای کشته شده اند. این پرسش و پاسخ ها می تواند راهی برای تخلیه بازماندگانی باشد که حتی اکنون و پس از گذشت سالهایی طولانی از غم و اندوهشان کم نشده است.

مالا می گوید: «من در این پروژه شرکت کردم زیرا می خواهم نژاد پرستی، یهود ستیزی، تبعیض و همه این چیزهایی که برای جامعه ما مضر هستند، ناپدید شوند.»

دانیل سوگارمن، خبرنگار و وقایع نگار جامعه یهودیان می گوید: «به نظر من کار بسیار چشمگیری است. در گذشته شما به سالنی می رفتید و به تماشای ویدئوهایی می پرداختید که مردم در آن شهادت داده بودند اما اکنون امکان یک تجربه تعاملی بوجود آمده که بسیار جالب است.»

گفتگوی مجازی با بازماندگان هولوکاست هم اکنون در مرکز ملی هولوکاست در ناحیه میدلند شرقی انگلستان ممکن است.

Share This Video


Download

  
Report form
RELATED VIDEOS