انیس عامری، از خلافکاری خرده پا تا تروریست

Views 13

انیس عامری، مهاجم تونسی حمله برلین که روز جمعه در میلان کشته شد، مسیری مشخص از یک خلافکار خرده پا تا تروریستی جهادی را پیموده است.

او یکی از صدها پناهجویی بود که در سال ۲۰۱۱ توسط گارد ساحلی ایتالیا از مدیترانه نجات یافت و وارد لامپدوسا شد.

عامری در همان سال به دلیل آتش زدن مدرسه ای در شهر کاتانیا به چهار سال زندان محکوم شد. این مدرسه به مرکز پذیرش پناهجویان تبدیل شده بود.

گفته می شود که چهار سال زندان، انیس عامری را به یک اسلامگرای افراطی تبدیل کرد، اتفاقی که در زندان های اروپا به پدیده ای رایج تبدیل شده است.

پس از پایان دوران محکومیت، دولت ایتالیا تلاش کرد او را به تونس برگرداند، اما دولت تونس از پذیرش او سرباز زد.

انیس عامری در ژوئیه ۲۰۱۵ از ایتالیا به آلمان رفت. آژانس های امنیتی آلمان می گویند که او خیلی زود وارد حلقه اسلامگرایان افراطی شد، و با تغییر مداوم محل زندگی و استفاده از شش مدرک شناسایی متفاوت، موفق شده بود از دست مقامات بگریزد.

آژانس های ضد تروریستی می گویند که او مظنون به طراحی حملات خشونت آمیز بوده و به گفته دادستان برلین، مشکوک به انجام برنامه ریزی برای دزدی جهت تامین پول برای خرید اسلحه بوده است.

همزمان درخواست پناهندگی انیس در آلمان نیز رد می شود، اما به دلیل نداشتن مدارک سفر، امکان استرداد او وجود ندارد. دولت آلمان سرانجام موفق به اثبات ملیت تونسی او می شود و نامه استرداد به تونس برایش ارسال می شود. این نامه در کامیون چهل تنی که او برای حمله به بازار کریسمس برلین استفاده کرده بود، پیدا شده است.

در تونس، در روستای الوسلاتيه، جایی که انیس به دنیا آمده، خانواده و اطرافیانش همچنان در شوک هستند.

مادرش می گوید: «من با احتساب او، چهار پسر دارم، و فکر می کنم ما دیگر او را به حساب نخواهیم آورد. این خبر بسیار بد است. ما می خواهیم حقیقت را بدانیم که این واقعا او بوده که این کار را انجام داده تا همگی او را مجازات کنیم. من دیگر هرگز او را پسر خودم نمی دانم زیرا او به ما خیانت کرد، به تونس خیانت کرد. او دیگر پسر من نیست.»

مدارک شناسایی انیس عامری برای بازگشت به تونس، روز چهارشنبه، دو روز پس از حمله برلین، به دست مقامات آلمان رسیده، حمله ای که ۱۲ کشته و ۴۷ زخمی برجای گذاشته است.

Share This Video


Download

  
Report form
RELATED VIDEOS