ADNAN OKTAR: Neml Suresi 15, Beril Hocam siz okuyun.
BERİL KONCAGÜL: İnşaAllah Hocam. Şeytandan Allah’a sığınırım.
“Andolsun, Davud'a ve Süleyman'a bir ilim verdik: "Bizi inanmış kullarından birçoğuna göre üstün kılan Allah'a hamd olsun." dediler.”
ADNAN OKTAR: "Andolsun, Davud'a ve Süleyman'a" Mehdi, Hz. Davut (a.s) soyundan. Zaten Davutoğlu Mesih diye geçiyor. Hz. Davud (a.s)’ın soyundan ve özelliği o devirde Hz. Süleyman (a.s) bir dünya devleti kuruyor, dünya hakimi. Nur Suresi 55’te örnek verilen dünya hakimiyetlerinden bir tanesi. Şimdi okuduğumuz Kuran ayetleri Allah’ın örnek verdiği bu muhteşem hakimiyetle ilgili. İkincisi de Hz. Zülkarneyn (a.s) hakimiyetidir. Üçüncü olarak da Mehdi (a.s), son. Üç hakimiyet var. Üçüncü Hz. Mehdi (a.s)’da bitiyor.
Evet, dinliyorum.
BERİL KONCAGÜL: “Süleyman, Davud'a mirasçı oldu ve dedi ki: "Ey insanlar, bize kuşların konuşma-dili öğretildi ve bize herşeyden (bol bir nimet) verildi.”
ADNAN OKTAR: Şimdi bana cümle cümle oku.
BERİL KONCAGÜL: “Süleyman, Davud'a mirasçı oldu”
ADNAN OKTAR: “Süleyman, Davud'a mirasçı oldu” Hz.Süleyman (a.s)’a kim mirasçı oluyor? Hz. Mehdi (a.s). Çünkü Hz. Süleyman (a.s)’dan sonraki hakimiyet onun. Mirasçı olmak demek Cenab-ı Allah o sistemi, o saltanatı, o gücü onunla devam ettirecek demek. Zaman zaman azalır, incelir, kopmuyor. Ama o incelme sonra öyle bir gelişiyor ki bütün dünyayı kaplıyor. Bazen bir iplik kadar incelebilir ama bazen de dünyanın büyüklüğü kadar büyür. İşte Mehdi (a.s) döneminde o iplik dünya kadar büyümüş olacak, inşaAllah. Çünkü İslam o kadar inceldi ki neredeyse kopma noktasına geldi, o kadar inceldi. Ama şu an bütün dünyayı kaplayacak, inşaAllah.
Evet devam edelim.
BERİL KONCAGÜL: “ve dedi ki: "Ey insanlar, bize kuşların konuşma-dili öğretildi”
ADNAN OKTAR: “ve dedi ki: "Ey insanlar, bize kuşların konuşma-dili öğretildi” Burada tek bir tane açıklama yok. Bir kere her şeyin derinliği, detayları ahir zamanda öğrenilecek anlamına geliyor. Çünkü kuşun dilini öğrenmek çok zordur. Ama öyle bir teknoloji gelişiyor ki şuan her şeyin görülmeyen yönleri, ince detayları tespit ediliyor. Ona yüzlerce örnek verebiliriz. Ahir zamanda böyle harika olaylar olacak, buna işaret ediyor, bir. İkincisi; hayvanlara karşı müthiş bir sevgi gelişecek ve hayvan sevgisi gelişecek, o. Üçüncüsü; hakikaten hayvanların kendi arasında bir konuşma dili var. Bu çözülecek. Buna işaret ediyor. Yani karıncaların kendi arasında dili var, kuşların kendi arasında dili var. Bu dille ilgili çalışma şuana kadar yapılmadı, yeni yapılacak. Demek ki, Hz. Mehdi (a.s) devrinde hayvanların kendi arasındaki konuşma dili, bağlantı dili keşfedilecek. Böyle bir harika ortaya çıkacak. Ona işaret ediyor, inşaAllah.
Evet.
BERİL KONCAGÜL: “ve bize herşeyden (bol bir nimet) verildi.”
ADNAN OKTAR: Toprak, yiyecekler, vasıtalar, ulaşımda sürat, güzellik, estetik, demokrasi, bilim. Say sayabildiğin kadar.“Dünyadaki bütün nimetler en güzel şekilde, en yüksek, en kaliteli şekilde bize sunuldu” diyor. Hz. Mehdi (a.s) devrinde de aynısı olacak işte bilim en yüksek, sanat en yüksek, ekonomi en yüksek, estetik en yüksek, temizlik, kalite, kıyafetler, mimari en yüksek ve en üstün ayetin işte tam karşılığı olmuş oluyor o zaman. Çünkü her şeyin en iyisinin Allah tarafından sunulduğunu oradaki ayetten anlıyoruz. Ayeti bir daha oku.
BERİL KONCAGÜL: “Süleyman, Davud'a mirasçı oldu ve dedi ki: "Ey insanlar, bize kuşların konuşma-dili öğretildi ve bize herşeyden (bol bir nimet) verildi. Gerçekten bu açık bir üstünlüktür”
ADNAN OKTAR: Açık görülen bir üstünlük Hz. Mehdi (a.s) devrinde de, gizli bir üstünlük değil. Mesela diyorlar ki; “Biz üstünüz” Nerede var diyorsun. “Ama gizli üstünüz” diyor. Ama Allah bak burada da, “Açık bir üstünlük” Çünkü Müslümanlar üstün tamam ama açık üstünlük nedir? Her şeydeki üstünlüktür. Siyasette, politikada, sanatta, estetikte, bilimde her şeydeki üstünlük. Bu açık üstünlük işte Hz. Mehdi (a.s) devrinde olacak.
BERİL KONCAGÜL: “Süleyman'a cinlerden, insanlardan ve kuşlardan orduları toplandı ve bunlar bölükler halinde dağıtıldı”.
ADNAN OKTAR: Kuşlardan, cinlerden; demek ki ahir zamanda cinlerle bağlantı kurulacak, cinler insana hizmet edecek. Daha cinlerin eğitimi tamamlanmış değil, Allahualem. Onlar gittikçe olgunlaşacaklar Cenab-ı Allah’ın dilemesiyle, eğitmesiyle akıllanacaklar. Mesela cinlere sorulacak, denecek ki; “Hz. Süleyman’ın sandığı nerede?” “Şurada” Elimizle koymuş gibi gidip bulacağız. Diyeceğiz ki; falanca emanet nerede? Cinler söyleyecek, elimizle koymuş gibi gidip bulacağız, Allah’ın dilemesiyle. Kastedilen bu. Kuşlardan, cinlerden, bir daha ayeti